rehv ribadeks

Remont ja hooldus
Vasta
Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

rehv ribadeks

Postitus Postitas KaupoR » 30. 09. 2025. 12:11

See pole minu ratas (sõidan juba aastaid tubelessiga), kuid sain küsimuse, et mis värk on ja mina ei osanud sellele vastata. Oskab keegi selgitada, miks või kuidas saab ratta rehviga selline asi juhtuda? Ma saan aru, kui oleks üks rebend, kust sisekas välja punnitab aga siin on sisuliselt terve rehvi ulatuses 360 kraadi ribadeks.
Mis juhtus?
Pilt

Pilt
If everything's under control, you're going too slow!

arnea
Rattur

Re: rehv ribadeks

Postitus Postitas arnea » 30. 09. 2025. 12:43

Liiga madala rõhuga sõidetud. Mul juhtus selline asi kunagi paarteist aastat tagasi Rocket Ron-ga kui pidi kahekesi ühe rattaga sõitma Rapla Xdreamil. Kui sa pedaalidele jõudu rakendad või pidurit vajutad, siis hakkavad kummi kihid üksteise suhtes liikuma. S.t. maapinnaga kontaktis olev kummi osa on paigal ja pöiaga kontaktis olev kummi osa pöördub selle suhtes. Niidid satuvad pinge alla ja lõpuks katkevad.

Kui piisav rõhk sisse pumbata, siis hoiab kumm oma kuju ja selline asi ei saa juhtuda.

Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

Postitus Postitas KaupoR » 30. 09. 2025. 13:20

Tänud. Hetk peale postituse tegemist teatas ratta omanik, et sai sama diagnoosi ka mujalt.
If everything's under control, you're going too slow!

Kasutaja avatar
meetodimees
Rattur

Postitus Postitas meetodimees » 30. 09. 2025. 15:06

Rehvi karkass (küljed) kuluvad õhemaks samuti nagu veerepind, lisaks tekib "väsimus", mida soodustab ka madala rõhuga sõitmine.

Tubelessiga sõites on see hästi tuntav - sama rõhu juures, uus versus kastutatud rehv, on tunda kurvides rehvi külgmist läbivajumist.

Mitmeid rehve olen utiliseerinud selliselt, et veerepinnal on resurssi piisavalt aga küljed on väsinud ja pehmed. Siit ka järeldus, et kasutatud rehvi ostes ei ole mõtet rehvi kvaliteeti hinnata ainult veerepinna mustri põhjal.
Rentida carbon raamiga "L"" suurus võistlusrattad: MTB Scott Scale; Scott Spark ja ning rentida MTB rattakohver "Scicon". Info tel. 56 41 3OO

Vasta

Mine “Hooldus”