22. Haanja100 MTB 27.09.2025
22. Haanja100 MTB 27.09.2025
Nagu sai kaks aastat tagasi lubatud, siis teen 30-ndani välja!
22. Haanja100 leiab aset 27.09.2025, kavas ikka 100km ühel ringil!
Regamine läheb lahti teise poolaaasta esimesel hommikul, ehk siis homme kell 8:30!
Ikka haanja100.ee kodulehel!
Hotelli saab ka bronnida, kirjutades korraldajale, mitte hotelli!
22. Haanja100 leiab aset 27.09.2025, kavas ikka 100km ühel ringil!
Regamine läheb lahti teise poolaaasta esimesel hommikul, ehk siis homme kell 8:30!
Ikka haanja100.ee kodulehel!
Hotelli saab ka bronnida, kirjutades korraldajale, mitte hotelli!
-
- Rattur
Re: 22. Haanja100 MTB 27.09.2025
Tekitame siis meeleolu, nädal ravikuurini 
Mitmeid erinevaid aastaid ja olusid
https://youtube.com/playlist?list=PLFx3 ... RnEe8mNL8d

Mitmeid erinevaid aastaid ja olusid

https://youtube.com/playlist?list=PLFx3 ... RnEe8mNL8d
Reede õhtul TLN-HNJ, anyone?
Püant: otsin transporti, et reede õhtul 21:30 paiku Tallinnast Kubija hotelli suunas startida koos rattaga.
Mulle kingiti reede õhtuks 19:00 ISMO standupi piletid, mida ma ei taha vahele jätta. Sellega seoses läks lappesse mu algne logistika, sest kindel soov on reede õhtuks jõuda Kubijale oma tuppa, et sealt hommikul pudrulauda ja siis starti jalutada.
Äkki on siin veel kedagi, kes Ismo kontserdile läheb (sest kaks saalitäit on järjest välja müüdud) ning mahub minu ka oma auto peale võtma?
Võib ka vastupidi, äkki keegi tahab ise minu auto peale saada? Sest ega mul muud varianti ei jää, kui ma transat ei leia, ma lihtsalt ei tahaks üldse oma autoga minna. Kui ma ikkagi pean ise oma autoga minema, siis mulle mahuks ca 2 ratast + sõitjat veel autosse. Tagasi on mul plaan tulla pühapäeva "hommikul".
SMS 5116555 või kiri siia, kui on häid mõtteid
Mulle kingiti reede õhtuks 19:00 ISMO standupi piletid, mida ma ei taha vahele jätta. Sellega seoses läks lappesse mu algne logistika, sest kindel soov on reede õhtuks jõuda Kubijale oma tuppa, et sealt hommikul pudrulauda ja siis starti jalutada.
Äkki on siin veel kedagi, kes Ismo kontserdile läheb (sest kaks saalitäit on järjest välja müüdud) ning mahub minu ka oma auto peale võtma?
Võib ka vastupidi, äkki keegi tahab ise minu auto peale saada? Sest ega mul muud varianti ei jää, kui ma transat ei leia, ma lihtsalt ei tahaks üldse oma autoga minna. Kui ma ikkagi pean ise oma autoga minema, siis mulle mahuks ca 2 ratast + sõitjat veel autosse. Tagasi on mul plaan tulla pühapäeva "hommikul".
SMS 5116555 või kiri siia, kui on häid mõtteid
Kas keegi oskab raja seisukorda kommenteerida? St kas arvestades praegust olukorda ja tulevaste päevade ilmateadet võiks laupäeval olla rada umbes sellises konditsioonis nagu eelmisel aastal?
Tsiteerin täna õhtul saadetud infokirjast:
Kuiv on, väga kuiv on, siiski on ka mõned porised kohad saadaval!
Sõidupäevaks lubab pilves ja jahedat (ca 8 kraadi) hommikut ning ca 15-kraadist päeva, ilma sajuta! Ehk siis ideaalne ilm!
Kiitus korraldajatele rajavaliku, teeninduspunktide, emotsioonide, märgistuse, ilmavaliku eest - 5 pluss nagu alati. Endal juhtus mul nii, et viimati sõitsin 100 km Haanjas üle 10 aasta tagasi mõned korrad ja mäletan, et uhasin tookord ikka suht ilma peatumata punktidest läbi, et saaks aega alla 8 tunni ja sain ka tookord aga nüüd igas punktis peatusin, igast mäest ja orust tegin pilte, singlite nimed jäädvustasin ka moblakaameraga ja ilusaid järvepilte tegin ka ja aeg paar minutit üle 8 tunni - kas on rada läinud lihtsamaks või mis - ei saanud arugi - sõidu lõpus nagu polnud erilist väsimust või valu ka jalgades

Rada oli tänavu natuke ebatraditsiooniliselt kokku lõigatud. Singlite omavaheline järjekord ja suund ei olnud "selline nagu peab olema". See oli väga abiks, andis natuke uut vaadet. Minu Garmin luges kokku lausa 2100 tõusumeetrit. Ivari mudaindeks pidas paika ehk raja põhjapoolses osas aga lõunas oli see pigem "kuivavõitu", mitte "kuiv, väga kuiv". Orgunn oli kõik väga hea. Boonusena leidsin kodus kotist üles ka ujukad, mis spas end kuidagi kätte ei andnud. Ainuke paha asi mis silma jäi oli geelipakkide rohkus rajal. Ebatavaliselt palju oli neid.
Rada oli äge, palju singlit, lõpu kruusa-asfalti lõigud olid ka jälle omal kohal. Mõnda rajajuppi pole seda pidi, nagu laupäeval sai sõidetud, mitte kunagi ma varem läbinud. Eriti hea meel oli massimõrvari üle mis üle väga pika aja jälle sees oli ja lõpuks ometi nüüd jõudis kohale mis kandis see element üldse asub.
Munamäe singlitõus jäi jälle rattaseljas alistamata, sinna jõudes olid jalad parajalt väsinud ja selle ühe järsema nuki juures lihtsalt keeldusid pedaalide liigutamisest. Loodetavasti saab järgmine aasta mingi ürituse raames seda uuesti proovida.
Kuigi muda auke oli vähe ja ratast peale sõitu pesta polnud vaja, oli siiski palju nätsket ja imevat pinnast, mis tegi sõidu üksjagu raskeks ikka, sõltuvalt rehvivalikust. Ilm oli vaat et ideaalne muus osas - ega see viimaste aastate suvine soojus sügisesse väga ei sobigi.
Geelipakkide rohkus maas oli juba enne poolt sõitu jahmatama panev ja paraku pidi nägema seda ka teises pooles. Teine kurvakstegev nähtus oli harvesteri jäljed Jürihani singlil.
Garmin registreeris ka minul ~2100 tõusumeetrit - aga see pole etteheide, tõusumeetrite rohkus ongi üks boonus Haanja 100 juures.
Aitäh Ivarile ja kogu korraldusmeeskonnale järjekordse toreda nädalavahetuse eest!
Mõned katkendid sõidust: https://www.youtube.com/watch?v=eDEioaIpoOE (käsi traumast paranemata, juurikad ja igasugu raputav kraam oli probleemiks, väga palju tuli pidurdada ja rahulikult sõita ning kohati jalutada).
PS: 3. TP makaronid olid seekord eriti head ja neid sai söödud rohkem kui mõistlik oli.
Munamäe singlitõus jäi jälle rattaseljas alistamata, sinna jõudes olid jalad parajalt väsinud ja selle ühe järsema nuki juures lihtsalt keeldusid pedaalide liigutamisest. Loodetavasti saab järgmine aasta mingi ürituse raames seda uuesti proovida.
Kuigi muda auke oli vähe ja ratast peale sõitu pesta polnud vaja, oli siiski palju nätsket ja imevat pinnast, mis tegi sõidu üksjagu raskeks ikka, sõltuvalt rehvivalikust. Ilm oli vaat et ideaalne muus osas - ega see viimaste aastate suvine soojus sügisesse väga ei sobigi.
Geelipakkide rohkus maas oli juba enne poolt sõitu jahmatama panev ja paraku pidi nägema seda ka teises pooles. Teine kurvakstegev nähtus oli harvesteri jäljed Jürihani singlil.
Garmin registreeris ka minul ~2100 tõusumeetrit - aga see pole etteheide, tõusumeetrite rohkus ongi üks boonus Haanja 100 juures.
Aitäh Ivarile ja kogu korraldusmeeskonnale järjekordse toreda nädalavahetuse eest!
Mõned katkendid sõidust: https://www.youtube.com/watch?v=eDEioaIpoOE (käsi traumast paranemata, juurikad ja igasugu raputav kraam oli probleemiks, väga palju tuli pidurdada ja rahulikult sõita ning kohati jalutada).
PS: 3. TP makaronid olid seekord eriti head ja neid sai söödud rohkem kui mõistlik oli.
Mul oli 3. kord osaleda ja ühtlasi enda 3. maastikurattahooaja kulminatsioon (kuigi loodetavasti mitte viimane võistlus sel hooajal). Ühelt poolt tahtsin näha, kas ja kuivõrd on toimunud areng, teisalt aga hoidis mind eriti alguses tagasi eelmise aasta kogemus -- eelmisel aastal sain suht kohe stardi järel korraliku haamri, kahtlustasin südameprobleeme ja olin katkestamise äärel ja sellise asja kordumist ei soovinud. Ehk siis seekord väga kaalutletud ja ka maru ettevaatlik sõit. 35.-40.km kandis oli ootuspäraselt kõige raskem ja seal sai ka ikka väga rahulikult ja ettevaatlikult võetud. Jürihani oru kõdunevate lehtede lõhn oli seevastu fantastiline ja võtsin aega selle nautimiseks ja ühtlasi tegi sealne raietöö-vaatepilt kurvaks. Omast arust istusin seal Jürihani kandis teokiirusel lõputu aja, kuid pärast Mõnglit kruusale jõudes selgus, et ka teistel oli olnud raske ja õnnestus mõnest sõitjast möödudagi. Edasi tundide viisi ootuspärast kulgemist, sekka eduelamusi tuttavatel singlitel, kuni tulid kõige lemmikumad osad. Vällaka laskumisel olin aastatagusest iseendast peajagu üle. Kavadi järve kohal paistis sügisõhtune päike ja sinna oleks tahtnud kauemaks jääda, aga sisse joodud cola ei lubanud. Viimased 10 km olid parimad, umbes nagu suvise Rõuge tuuri kolmanda päeva lõpp, kus järsku tekkis kurnatud kehasse veel võistlemise vajadus (ja võimalus). Ka Downkillile jõudsin seekord piisavalt valges, et sai see suhteliselt vabalt alla sõidetud ja nauditud. Kubija singlitel tuli kolmapäevaku tunne ja kadus lõpuks ka ettevaatlikkus, aga sealseid eessõitjaid kinni püüda enam siiski ei suutnud. Preemiaks selle sõidu eest kogu tema mitmekesisuses tuli enda parim H100 aeg.
Olen praeguseks ka paaril pikemat sorti Soome võistlusel osalenud ja kuigi on olnud väga lahe, siis kodumaist sügisloodust ja H100 radu ikkagi miski ei asenda ega ületa. Tänud Ivarile ja meeskonnale kõige eest!
Olen praeguseks ka paaril pikemat sorti Soome võistlusel osalenud ja kuigi on olnud väga lahe, siis kodumaist sügisloodust ja H100 radu ikkagi miski ei asenda ega ületa. Tänud Ivarile ja meeskonnale kõige eest!
-
- Rattur
Finito nr 16
Väga hea rada ja väga hea ilm tellitud, respect Ivar!
Kokkuvõte ka sõidust:
https://www.youtube.com/watch?v=15ntQ92mDog

Kokkuvõte ka sõidust:
https://www.youtube.com/watch?v=15ntQ92mDog