Ilmselgelt on see etapp oma lõputõusuga Eesti maanteerattavõistluste üks ägedamaid asju, nii sõitjatele, kui ka pealtvaatajatele.
Aga.... Kui on räägitud palju ja pikalt ohutusest, siis sellist asja, nagu oli meeste sõidu piduliku ja tehnilise stardi vahel, ei tahaks näha enam.
Lasta rahvas täis hooga mäest alla sõita ja siis järsku hoog maha võtta ei tundu just eriti targa ja ohutu teona. Ausalt öeldes oleks tavaline start vist isegi ohutum olnud, sest sellist pidurite sümfooniat pole ma veel varem kuulnud, kui siis.
Piduliku stardi mõte peaks vist olema see, et hoida kiirust stabiilselt madalana, aga Viljandis pole see päris hästi kumbki aasta õnnestunud minu arust.
Hea meelega loeks ka teiste arvamust selle asja kohta, sest vb olen ise liiga alalhoidliku mõtlemisega lihtsalt.
Muidu selle aasta finiš oli isegi paremas kohas, kui eelmine aasta minu arvates

Võistluskeskuse asukoht oli küll tänu sellele veidi piiratud ligipääsuga, aga kõike head ei saagi alati.
Ps. võistlusjuhendis on selline asi kirjas "Stardikoridoridesse sisenemine käib ainult läbi stardigrupi värava, üle piirdeaia ronimine, stardilindi alt sisse pugemine või pika distantsi võistlejate tuules koha sisse võtmine on keelatud! Stardikoridoridesse sisenemise eeskirjade eiramise korral on kohtunikel õigus võistlejat karistada kas ajalise trahvi või diskvalifitseerimisega."