Saariselkä MTB 2026

Läti külavõistlusest TDF-ni
Vasta
arnea
Rattur

Saariselkä MTB 2026

Postitus Postitas arnea »

Nädala pärast mängitakse siin hoopis muid mänge:

Pilt

Stardinimekirjast leidsin üheksa eestlast, eelmise aasta rekord jäi püsima. Ilmaennustus on veel väga hüplik aga tundub, et kuivalt ei pääse tänavu.
Kasutaja avatar
dh
Rattur

Re: Saariselkä MTB 2026

Postitus Postitas dh »

Eelmine aasta märjaga oli iseenest väga OK sõita, maastik koosneb hoopis teisest materjalist kui Eestis. Samas lootsin muidugi et sel aastal saab täitsa kuiva ja sooja ilmaga sõita ning seeläbi rada teises valguses kogeda. Aga äge saab nii või naa olema.
retardfr
Rattur

Postitus Postitas retardfr »

Sel aastal õnnestus sõita nii märja-jaheda-uduse-tuulise kui ka kuiva, ootamatult sooja, päikselise, täiesti tuulevaikse ilmaga e. kogeda ilmastiku järske muutusi üleöö. Kolmandal päeval oli üleval tundras udu vahepeal nii tihe, et mõnda tõusu sõites (või kohati ka jalutades) ei näinud, kaugele veel tõusu jätkub ja jätkus mõnel pool kauemaks kui ma eelmistest kordadest mäletasin. Ahopäält laskumised olid vastutuules ja alguses arvasin, et pidurid on peal kuidagi vms, aga sain siis aru, et lihtsalt tugev tuul puhub vastu. Õnneks olid panoraamvaated Ahopää kandist eelmistest kordadest kätte saadud.

Kolmas päev oli üldse raskem, kui mäletasin, aga mulle tundub, et osal rajalõikudel on see tingitud ka matkajate ja ratturite tekitatud erosioonist e. kive on rohkem välja tulnud, kui neid näiteks 2 aastat tagasi oli, mil ma olin 3. päeva Rautulampi rajast väga lummatud. Seekord tundus, et kiviseid tõusupõkse oleks nagu juurde toodud kusagilt ja mälu järgi pikalt kestev voolav kurviline laskuv rajaosa oli kõdunud väga lühikeseks. Või olen ma lihtsalt laskumistel ise kiirem, kuid kiviste tõusude jaoks mitte samaväärselt tugevam.

Enda jaoks oli kõige lahedam 2. päeva kusagil 60. kilomeetri kandis (minu sõidutempo juures 6.-7. tunnil), kui kusagilt ilmusid järsku uued jõuvarud ja aju oli juba ka kividega harjunud. Selliste üllatuste võimalus meelitab mitmepäevastele ja muidu väga pikkadele sõitudele üha tagasi.

Mis veel silma jäi, täiesti tagumise otsa sõitjaid vist on (veel) vähemaks jäänud. Ilmselt on see osaliselt tingitud E-MTB populaarsuse kasvust.
Kasutaja avatar
dh
Rattur

Postitus Postitas dh »

Ilma kohta kirjutas juba retardfr ja omaltpool lisaksin ainult niipalju et kolmandal päeval sai jalga jäetud tavalised lühikesed suvised rattapüksid ja nendega oli ikka natuke liiga külm - jalad koguaeg kanged ning kolmas päev kujunes raskeks seetõttu.
Tehnilisi probleeme ja vigastamisi sel aastal aga ei olnud ja kõik etapid said läbitud kiiremini kui eelmine aasta. Veidi kuivemad rajaolud esimesel ja teisesel päeval aitasid ka kindlasti kaasa.

Kaamera oli jälle peal, kuid filmisin natuke vähem kui eelmine aasta: https://www.youtube.com/watch?v=0_yIhE4sw1Y
Vasta

Mine “Võistlused mujal”