TIMEX BODYLINK GPS pulsokas (müüduim sportkell maailmas)

Pulsokast computrainerini
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kameeleon
Rattur

TIMEX BODYLINK GPS pulsokas (müüduim sportkell maailmas)

Postitus Postitas Kameeleon » 26. 04. 2008. 12:47

Eelinfoks huvitatuile.

Suve teisest poolest jõuavad Eestisse Timexi Ironman pulsikellad mis lisaks tavapärasele pudipadile näitavad ka sinu liikumiskiirust kõrgust, tõusukiirust jne. Andmed saadakse kõik läbi gps anduri ja seega erinevalt igasugustest pod-idest on oluliselt täpsemad. Ratta mount on kaasas ja kasutatav ka kompa asemel. Komplekti hinnad hakkavad olema alates 2750 EEK mille eest saad korraliku sportkella ringimälude krono ja stopperitega, pulsimeetri ja spido ratta mount jne .
Infot rohkem http://www.timextrainer.com

Maaletoojatega kontaktid olemas ja pakutakse ka testimise võimalusi aktiivsetele võistlejatele ja tiimidele.

ES abiks.
Viimati muutis Kameeleon, 28. 04. 2008. 12:33, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
SEpp
Rattur

Re: TIMEX BODYLINK GPS pulsokas (müüduim sportkell maailmas)

Postitus Postitas SEpp » 26. 04. 2008. 22:27

Ma nüüd ei tahaks head müügitööd ära segada aga olen ise nii mõnegi Timexi spordikella omanik olnud. Kuna olin omal ajal suur Timexi spordikellade (ka GPS-ga) fänn.

Müüduim kell maailmas - aga seepräast et tootja asub ameerikas ja tegemist on peamiselt ameerika turule suunatud tootega mida müüakse seal väga laialdaselt - ja kuna rahvahulk on seal ikka võrreldamatult suur - siis muidugi - müüduim kell.

Aga see ei tähenda et parim.

Näiteks pulsoka osa on selline veidi kehvapoolne, jäigad vööd, suhteliselt madala tundlikkusega, ning on ette tulnud juhtumeid kus vöö saatja ja vöö sees oleva anduri vahel olev signaalikaabel? katkeb (ok, seda pole mul juhtunud), sagedasti tuleb ette miskeid anormaalseid pulsi hüppeid 200 peale ja siis jälle kaob lihtsalt ära. Kellade disainid on küll päris ägedaks tehtud, kuid materjalid on odavad, mistõttu need lihtsalt lagunevad füüsiliselt ära.

Olen poodi paar korda kella tagasi viinud ja siis on ümber vahetatud - kuid müüja on alati soovitanud - et "äkki ikka võtaksite näiteks Polari", millest ma järjekindlalt keeldusin.

Seega ülaltoodu põhineb isiklikul ja mitmel kellal põhineval kogemusel. Tänaseks olen veendunud Polari GPS-kella olulises paremuses. Pean ütlema et olen ka Suunto T6 kella kasutanud ja testinud, kuid spordikella mõttes on Polar kokkuvõttes parim.
NB! Üks Suunto Vector on mul ka, kuid seda kasutan mägimatkadel - sinna jälle see Polar ei sobi kuidagi.

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 27. 04. 2008. 11:46

Kameeleon kirjutas: Andmed saadakse kõik läbi gps anduri ja seega erinevalt igasugustest pod-idest ja õhurõhu anduritest on suurusjärgu võrra täpsemad.
Ma poleks selles väites niikindel. Paljud tootjad kasutavad lisaks GPS'ile ikkagi õhurõhu andurit ja just selleks, et saavutada parem täpsus. GPS'i abil võetakse seadme käivitamisel absoluutne kõrgus (täpsus on nii +-10m) ning edasine juba baromeetri abil. Jah, on ka täpsemaidaparaate aga need vajavad oma arvutuste tegemiseks rohkemate satelliitide nägemist ning piisavalt aega, et vajalikud arvutused teha. Liikumise pealt seda ei tee. Lisaks võib takistuste varjus gps'i signaal kaduda, õhurõhk jääb ikka aalles :).

edit: lisan ühe tootja kirjelduse oma gps toote kohta.
tootja kirjutas:GPS technology limitations:
GPS positioning requires satellite visibility to work, thus it will reliably work only outdoors
Buildings, hills and vegetation can potentially prevent satellite visibility
GPS signal is RF (radio frequency) signal, will not go through metal, water, other materials can degrade signal quality
Rain, fog, snow (water), human body sweat can create bad conditions for GPS signal
Altitude measurement accuracy is 2-3 worse than position accuracy. GPS not usable for sports altitude measurement
Oled kindel, et Sinu pakutav toode on nendest muredest prii?

Kameeleon
Rattur

Postitus Postitas Kameeleon » 27. 04. 2008. 20:49

veiko kirjutas: edit: lisan ühe tootja kirjelduse oma gps toote kohta.
tootja kirjutas:GPS technology limitations:
GPS positioning requires satellite visibility to work, thus it will reliably work only outdoors
Buildings, hills and vegetation can potentially prevent satellite visibility
GPS signal is RF (radio frequency) signal, will not go through metal, water, other materials can degrade signal quality
Rain, fog, snow (water), human body sweat can create bad conditions for GPS signal
Altitude measurement accuracy is 2-3 worse than position accuracy. GPS not usable for sports altitude measurement
Oled kindel, et Sinu pakutav toode on nendest muredest prii?
Trees are a problem with any GPS system. The separate data recorder is one extra piece to carry. Battery life of GPS means if all you want is speed, distance, heart rate and altitude, you’ll change batteries every 7 hours. If you don’t want altitude , that gets better but still not great. Lap markers and waypoints that you save on the watch are not downloaded to the PC. The Timex software as shipped does not make good use of the lat/long data. (But it appears there are some 3rd party sources for this.)

Definitely buy this if.. you are someone who would really like to see a map of your workout. Also, the best choice for athletes who do alternative sports like cross country skiing or adventure racing. This is a great watch for an athlete who likes a modular design . Some days you might just wear the watch and HRM strap, some days you want to get all your data plus a map of your workout, so you wear it all.

Tore, et erinevaid arvamusi on.
Ise olen kõige uuemat Bodylink systemit proovinud paar nädalat
MIINUSED:
GPS-kõrgus eksib +-10 meetrit. Aga tõusumeetrid on ikkagi täpsed.Samuti tõusukiirus jne. Ehk jutt käib ikkagi kõrguse muutumisega alguspunkti suhtes, olgu siis algus 5 või 15 meetrit merepinnast
Kogu süsteem koosneb: kellast, pulsikavööst gps moodulist ja andmesalvestajast. Loomulikult ei pea kõike seda korraga kaasas kandma. Oleks lihtsam kui oleks ainult kell aga pole sellist veel kohanud kahjuks.

PLUSSID
GPS- sain jalgratta treeningu arvutisse ja vaadata täpselt tõusu alguse pulssi ja tõusu lõpu pulssi ja kiiruse muutumist tõusul.
Kell- TIMEX on sportkellana maailma parim. Olgugi, et sinna lisatud gps või HR moodulid ei ole oma ala parimad on sportkell sportkellana parim .
HIND
2500-3500 krooni selle raha eest polaril suurt vastu panna veel ei ole.. kahjuks või õnneks.

Tõsisele sportlasele on parem polar. Kui aga sporti tehakse sportimise rõõmust siis selle juurde on TIMEX nagu rusikas silmaauku.

Aga ootan veel kogemusi...palun.

Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

Postitus Postitas KaupoR » 27. 04. 2008. 20:57

Kameeleon kirjutas:... Kui aga sporti tehakse sportimise rõõmust siis selle juurde on TIMEX nagu rusikas silmaauku.
sel juhul kõlbab ka ~300-400 kroonine spidomeeter ja rõõmu jätkub kauemaks!
If everything's under control, you're going too slow!

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 27. 04. 2008. 21:05

Kameeleon kirjutas:...Kell- TIMEX on sportkellana maailma parim. Olgugi, et sinna lisatud gps või HR moodulid ei ole oma ala parimad on sportkell sportkellana parim...
Mida väidet :shock: Muuseas Limpa on limonaadina maailma parim. Kui tõsine huvi reklaami teha, siis siin foorumis soovitan niivõrd konkreetsete väidete puhul sutsu argumenteeritumat juttu :idea:
Kameeleon kirjutas:...Tõsisele sportlasele on parem polar. Kui aga sporti tehakse sportimise rõõmust siis selle juurde on TIMEX nagu rusikas silmaauku...
Ma teen sporti sportimise rõõmust, aga Timex ei tõmba kohe kuidagi. Olen proovinud peale Polarit veel kahte (Sigma, Ciclosport). Heade sõprade kogemused veel nt FRWD-st, Garminist, Suuntost. Kui üldse, siis vaataks uuesti Ciclospordi poole. Samas ma ei alahinda kuidagi Timexit, kuna olen seda kunagi isegi vaadanud. Samas on see IMHO siiski maailma parim USA mõistes, nagu paljud asjad seal.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
SEpp
Rattur

Postitus Postitas SEpp » 27. 04. 2008. 21:07

Kui Timexit aga positiivse poole pealt vaadata, siis
* disain on selgelt üle keskmise
* timexil on ka uuenduslik kellapaigutus jooksjatele, mille korral ei pea kätt jooksu ajal keerama, vaid kell istub külje peal. Pole seda ise proovinud, et kas ka mugav on.
* sarnaste funktsioonidega kella hind on selgelt Polarist ja Suuntost parem
* ja nagu ma aru saan, siis on nüüdsest olemas ka garantiivõimalused Eestis ?

Mõned aastad tagasi oli seda kella võimalik ainult usa-st saada või mõnest hästiotsitud euroopa spordipoest.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 27. 04. 2008. 21:10

SEpp kirjutas:...* timexil on ka uuenduslik kellapaigutus jooksjatele, mille korral ei pea kätt jooksu ajal keerama, vaid kell istub külje peal. Pole seda ise proovinud, et kas ka mugav on...
IMHO absoluutselt ületähtsustatud funktsioon. Puhas reklaaminipp nagu piimapaki uus kujundus. Jooksul pole mingit probleemi käekest keerata kella vaatamiseks ja ka ringi/km aja fikseerimiseks.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 27. 04. 2008. 21:24

Kameeleon kirjutas: MIINUSED:
GPS-kõrgus eksib +-10 meetrit. Aga tõusumeetrid on ikkagi täpsed.Samuti tõusukiirus jne. Ehk jutt käib ikkagi kõrguse muutumisega alguspunkti suhtes, olgu siis algus 5 või 15 meetrit merepinnast
Kõik õige. Aga ma ei nõustu väitega, et Sinu pakutav toode on suurusjärguvõrra täpsem baromeetrilistest seadmetest. Metsavahel sõites tulevad vead sisse nii kiirusesse, läbitud teekonda, kui ka kõrgusesse. Maanteel on GPS teekonna suhtes muidugi täpne. Aga ei saa öelda, et ta oleks täpsem kui tavaline spidokas. Üks tuntud GPS'i tootja lisas oma mudelile ikka ratta anduri juurde just selle täpsuse pärast võsavahel ragistamisel.
Ära saa valesti aru, ma ei laida Sinu pakutavat toodet. Hind on sellel väga hea ja võibolla soetaks omalegi aga see "suurusjärguvõrra täpsem" väide tahaks vähe tehnilisemat põhjendust saada, ma olen siiani lugenud vastupidiseid väiteid.
keegi kusagil kirjutas:In any case, it is extremely unwise to overly depend on the altitude readout of a GPS. Those who use GPS altitude to aid in landing their small plane should have their insurance policies paid up at all times.

Kameeleon
Rattur

Postitus Postitas Kameeleon » 27. 04. 2008. 22:05

Sry nüüd läheb natuke aega... aga vastan kõigele mis küsitud
SEpp kirjutas: * ja nagu ma aru saan, siis on nüüdsest olemas ka garantiivõimalused Eestis ?

.
Timex ametilik esindaja Baltikumis saab olema Balti Juveelikaubanduse OÜ. Kõik garantii ja muud küsimused lahendatakse jah nüüdsest kohapeal.
Mati kirjutas:IMHO absoluutselt ületähtsustatud funktsioon. Puhas reklaaminipp nagu piimapaki uus kujundus. Jooksul pole mingit probleemi käekest keerata kella vaatamiseks ja ka ringi/km aja fikseerimiseks.
Tegelikult ei suuda mina ikilikult isegi korralikult jooksta..seega pole vahet kuidas kella või kätt keerata...Küll aga on jooksjad (meie kohalikud mitte Ameeriklased) selle vastu huvi näidanud ES kui soovite sellest rohkem teada.
Mati kirjutas:Mida väidet :shock: Muuseas Limpa on limonaadina maailma parim. Kui tõsine huvi reklaami teha, siis siin foorumis soovitan niivõrd konkreetsete väidete puhul sutsu argumenteeritumat juttu :idea:
Mati ma ei alahinda kuidagi sinu teadmisi pulsokate alal. Mina olen sportkellasid müünud 1992 aastast alates AURUM kauplustekettis ( CASIO, TIMEX, FOSSIL Q&Q) viimased kaks pole küll päris sobivad aga olgu. Pulsokaid pole ma kunagi müünud...seega teeme nii, et mina usun sind kui sa ütled,et Limpa on limonaadina parim ja sina usud mind kui ma ütlen, et TIMEX on sportkellana parim. Möönan, et mõtlesin selle all eestis müüdavaid kellasid, nende kvaliteeti kasutusfunktsioone, tagasisidet klientidelt ning müüdud kellade arvu.

Tõsise reklaami huvi mul siiski pole. Soovin, keskustelu ( mis on ka tekkinud) kellade halbade ja paremate poolte üle. Kuna müüme TIMEX kellade kogu kollektsiooni mis on kokku üle 300 mudeli, ning GPS pulsimeetreid toome vaid 3-5 mudelit esialgu, siis minu eesmärk on teile tutvustada sellist võimalust ja kuulata mida te mulle räägite...millistele kelladele on turgu ja millistel mitte. Teie teate seda ju minust paremini eks.
veiko kirjutas: Kõik õige. Aga ma ei nõustu väitega, et Sinu pakutav toode on suurusjärguvõrra täpsem baromeetrilistest seadmetest. Metsavahel sõites tulevad vead sisse nii kiirusesse, läbitud teekonda, kui ka kõrgusesse. Maanteel on GPS teekonna suhtes muidugi täpne. Aga ei saa öelda, et ta oleks täpsem kui tavaline spidokas. Üks tuntud GPS'i tootja lisas oma mudelile ikka ratta anduri juurde just selle täpsuse pärast võsavahel ragistamisel.
Ära saa valesti aru, ma ei laida Sinu pakutavat toodet. Hind on sellel väga hea ja võibolla soetaks omalegi aga see "suurusjärguvõrra täpsem" väide tahaks vähe tehnilisemat põhjendust saada, ma olen siiani lugenud vastupidiseid väiteid.
2750 krooni eest pakutavatest toodetest on TIMEX Ironman Bodylink system Arvutisse laetuna Suurusjärguvõrra täpsem. Palun parandage mind kui selles hinnaklassis baromeetriga mudel arvutisse laetuna kõrgusi täpsemalt näitab kui 2-3 meetrise sammuga

KaupoR kirjutas:
Kameeleon kirjutas:... Kui aga sporti tehakse sportimise rõõmust siis selle juurde on TIMEX nagu rusikas silmaauku.
sel juhul kõlbab ka ~300-400 kroonine spidomeeter ja rõõmu jätkub kauemaks!
Kindlasti kõlbab, ehki näiteks ilma rattata pole sul arvatavasti selle spidokaga midagi teha .... küll aga 800 kroonise lihtsamat sorti Timexi pulsokaga.

KOKKUVÕTE:
Reklaam või mitte aga ootan endiselt teie tähelepanekuid ja kogemusi TIMEXI kohta ning küsimusi uue põlvkonna pulsimeetrite kohta (kuna eestis pole TIMEXI pulsokaid kunagi ametlikult müüdud siis paljud inimesed rääbivad endiselt 4-5 aasta vanustest kelladest mida netist saada.

OT Kindlasti kirjutage juurde millise TIMEXi kellaga teil kogemusi on kuna vahepeal on TIMEXi pulsimeetrite kolmas põlvkond välja tulnud ja seda pole minuteada keegi veel skandinaavias ametlikult proovinud.

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 27. 04. 2008. 22:22

Kameeleon kirjutas:
veiko kirjutas: Kõik õige. Aga ma ei nõustu väitega, et Sinu pakutav toode on suurusjärguvõrra täpsem baromeetrilistest seadmetest.

aga see "suurusjärguvõrra täpsem" väide tahaks vähe tehnilisemat põhjendust saada, ma olen siiani lugenud vastupidiseid väiteid.
2750 krooni eest pakutavatest toodetest on TIMEX Ironman Bodylink system Arvutisse laetuna Suurusjärguvõrra täpsem. Palun parandage mind kui selles hinnaklassis baromeetriga mudel arvutisse laetuna kõrgusi täpsemalt näitab kui 2-3 meetrise sammuga
.
Kui belletristika ja marketingi surra-murra kõrvale jätta, siis suurujärk tähistab inseneriteaduses kümne astet ehk siis “suurusjärgu võrra parem” tähistab 10x paremat/täpsemat tulemit. See on ikka siuke päris massiivne teema... sinu mainitud tootel kipuks ju altimeetri skaala juba suisa meetreid peeneks lööma.

Ma noh niisama, täpsustuseks või kuiviku repliigina.
Gravity is a Bitch

Kameeleon
Rattur

Postitus Postitas Kameeleon » 28. 04. 2008. 08:13

Kuldar kirjutas:Kui belletristika ja marketingi surra-murra kõrvale jätta, siis suurujärk tähistab inseneriteaduses kümne astet ehk siis “suurusjärgu võrra parem” tähistab 10x paremat/täpsemat tulemit. See on ikka siuke päris massiivne teema... sinu mainitud tootel kipuks ju altimeetri skaala juba suisa meetreid peeneks lööma.

Ma noh niisama, täpsustuseks või kuiviku repliigina.
Tegelikult on sul täitsa õigus. Täpsemalt kui meetrise sammuga ei näita ta jah. Samas olen proovinud footpodi mis mäge nägedes hakkas näitama kiirust kuidas jumal juhatab. Seega pool silma kinni pigistades on sama hinnaga TIMEX ikka suurusjärgu võrra täpsem ( ehk loeme suurusjärguks tingimuse, et ühed andmed on tegelikud või väga lähedased sellele ja teised andmed on kasutud või väga lähedased sellele)

Lugupidmisega,
Sisseloginu.

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 28. 04. 2008. 08:31

Kameeleon kirjutas: Tegelikult on sul täitsa õigus. Täpsemalt kui meetrise sammuga ei näita ta jah. Samas olen proovinud footpodi mis mäge nägedes hakkas näitama kiirust kuidas jumal juhatab.
Nõus. Nendest asjadest on ta täpsem ja lihtsam. Need foot pod'id tegelevad rohkem ennustamise, kui reaalse mõõtmisega. Aga see rohkem jooksu teema ja ma lähtusin ratta foorumile kohaselt just rattaga seonduvatest vidinatest.

Kameeleon
Rattur

Postitus Postitas Kameeleon » 28. 04. 2008. 11:36

Kuna enamuste vaidlusalastes punktides oleme me rõõmsalt üksmeelele jõudnud siis parandan algses tekstis endapoolsed eksimused ja täiendan teiepoolsete ettepanekutega.
Varsti üleval ja tänud ES-ide eest.

Vasta

Mine “Treeningu tehnilised abivahendid”