Sadulakinnitus kiigub
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Sadulakinnitus kiigub
Vaatasin, et sellist teemat pole tehtud, äkki on abiks ja saab ise ka targemaks.
Jutt on siis erinevatest sadulakinnitusmehhanismidest.
Ostsin eelmisel aastal Easton EA 50 posti. Kõik kena, ainult sadula kinnituskruvi keeras end võistlusolukorras sõidu ajal lahti. Korduvalt.
Ehk see toru vajab kohe korraliku stopperseibi lisamist.
Kuna vahepeal muutus raam ja sadulatoru läbimõõt, ostsin Ritchey WCS posti. Et kahe kruviga ja puha, äkki ei keri lahti. Ei keri. Aga kuna erinevalt Eastoni posti hambulisest pinnast on Ritchey post sileda pinnaga, piisab, kui oma tagument täie hooga sadula tagaservale potsatada ja sadul liigub paigast. Kaalun 78 kg, seega ei midagi ebaloomulikku. Keerasin liugpindade vahele robustse keermega küprokikruvi, nüüd asun katsetama.
Jutt on siis erinevatest sadulakinnitusmehhanismidest.
Ostsin eelmisel aastal Easton EA 50 posti. Kõik kena, ainult sadula kinnituskruvi keeras end võistlusolukorras sõidu ajal lahti. Korduvalt.
Ehk see toru vajab kohe korraliku stopperseibi lisamist.
Kuna vahepeal muutus raam ja sadulatoru läbimõõt, ostsin Ritchey WCS posti. Et kahe kruviga ja puha, äkki ei keri lahti. Ei keri. Aga kuna erinevalt Eastoni posti hambulisest pinnast on Ritchey post sileda pinnaga, piisab, kui oma tagument täie hooga sadula tagaservale potsatada ja sadul liigub paigast. Kaalun 78 kg, seega ei midagi ebaloomulikku. Keerasin liugpindade vahele robustse keermega küprokikruvi, nüüd asun katsetama.
Re: Sadulakinnitus kiigub
ausalt öeldes, ma ei saa aru miks üldse tehakse sileda pinnaga kinnitussüsteeme? mina ei julgeks sellist kasutada (ma veel raskem ka) samuti pole mingit reaalset vajadust kahe kinnituspoldi järgi. ühest on küll ja endal lihtsam sadulat ümber tõsta, kui on mitu ratast, aga üks sadulm6mm kirjutas: Aga kuna erinevalt Eastoni posti hambulisest pinnast on Ritchey post sileda pinnaga
Mina jälle ei saa aru miks tehakse yhe poldiga ja sakkidega poste. Ma viskasin yhe sellise põhm minema, sest sul oli kaks valikut, kas sadulanina taevasse või maa suunas.maxspeed kirjutas: ausalt öeldes, ma ei saa aru miks üldse tehakse sileda pinnaga kinnitussüsteeme? mina ei julgeks sellist kasutada (ma veel raskem ka) samuti pole mingit reaalset vajadust kahe kinnituspoldi järgi. ühest on küll ja endal lihtsam sadulat ümber tõsta, kui on mitu ratast, aga üks sadul
Kahe poldiga ja sile võimaldab täpsemat sadulakalde reguleerimist ja ei liigu ta kuhugi. Korralikult tuleb kinni keerata. (Mul ei ole ta liikunud isegi mittekorralikult kinni keerates)
At 220g the WCS is one of the lightest aluminium posts out there.m6mm kirjutas: ostsin Ritchey WCS posti. Et kahe kruviga ja puha... piisab, kui oma tagument täie hooga sadula tagaservale potsatada ja sadul liigub paigast. Kaalun 78 kg
There are no serrations in the tilt adjuster, which means that they won't all get stripped and leave the saddle floating in the breeze. It does of course also mean that the tilt adjust relies solely on the clamping power of the two bolts but that seems to be more than ample. You can probably get the saddle to shift if you hit it hard enough, but if you're likely to be doing that sort of thing you're probably not in the market for a fleaweight seatpost.
http://www.bikemagic.com/news/article/m ... 1342164288
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Minul kaalu netos 86 kg ja ei liigu see WCS sadulakinnitus kusagile.
Iseenesest olen Kirsaga päri - kinni on vaja keerata, aga muidu mulle eriti ka kahepoldisüsteem ei meeldi.
Väga lahe on mu maanteka peal olev Bontrageri süsteem - üks polt, mis küljelt tõmbab kinni koonused ja nendega koos ka sadularelsid.
Iseenesest olen Kirsaga päri - kinni on vaja keerata, aga muidu mulle eriti ka kahepoldisüsteem ei meeldi.
Väga lahe on mu maanteka peal olev Bontrageri süsteem - üks polt, mis küljelt tõmbab kinni koonused ja nendega koos ka sadularelsid.
Mul kah kahe poldiga ja sile - korralikult kinni ja ei liigu ... küll aga nagiseb Keeran kinni kui tahes kõvasti aga edasi-tagasi kangutades nagiseb kinnitusest. Sõites muidugi siis samamoodi. Pikemal sõidul hakkab närvidele käima.Kirsa kirjutas:Kahe poldiga ja sile võimaldab täpsemat sadulakalde reguleerimist ja ei liigu ta kuhugi. Korralikult tuleb kinni keerata. (Mul ei ole ta liikunud isegi mittekorralikult kinni keerates)
Pidage nüüd hoogu seltsimehed - kakspolt sileda pinnaga sadulakinnitusi on kümneid erinevaid - Thomson, FSA, Easton jt.Miki-Hiir kirjutas: Mul kah kahe poldiga ja sile
Jääme siin teemas Ritchey WCR tüübi juurde. Täpselt sama kinnitusvarianti kasutab Oval Consepts MTB sadulapostil. Siin on juttu samal teemal:
http://www.mtbr.com/reviews/Seatpost/pr ... 5011.shtml
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Mul on sile ritchey pro alumiinium post. Mul ka sadul kiikus, siis otsisin suurem jõuõlaga võtme ja keerasin korralikult kinni. Aga nüüd nagiseb natuke jällegi, täpselt nagu ülal juba nimetatud.
Lisaks tahab sadul vägisi alla vajuda. Umbes iga kuu tagant pean kõrgemale sadulat tõstma. Sadulaposti kinniti on ikka korralikult kinni. Vajumisest tekib postile natuke ka metallipuru. Kasutan muidu kiirkinnitit. Kas lihtsalt poldiga saaks kõvemini kinni?
Lisaks tahab sadul vägisi alla vajuda. Umbes iga kuu tagant pean kõrgemale sadulat tõstma. Sadulaposti kinniti on ikka korralikult kinni. Vajumisest tekib postile natuke ka metallipuru. Kasutan muidu kiirkinnitit. Kas lihtsalt poldiga saaks kõvemini kinni?