KaupoR kirjutas: ↑14. 04. 2023. 07:17
kas seda jooksu pestakse pesumasinas?
Sisulist tehnilist arutellu teemasse? Keegi teine...
Valisin valged, sest see on kodarate naturaalne värv. Berd pakub ka muid toone, aga siis on nad kõik värvitud ja see "värv" hakkab omakorda pealt kuluma. Kes mind tunneb, teab, et mind väga ei morjenda rattajuppide välimus - peaasi et toimib.
Berdidega tekib ka kaaluvõit, aga see pole nii suur kui nad reklaamivad, kui sul juba on kerged kodarad ja niplid (polnud ka selle projekti eesmärk)
Proovin lahendada kahte probleemi, aga enne ei tea kui esimesed sõidud tehtud...
330gr/kitsaste 30mm XC pöidade ja sapim cx-ray kodaratega on mul mure, et iga väiksemagi hüppe või suurema juurika peal, annab pöid niipalju järele, et obaduse kohalt keerab kodar end pool tiiru lõdvemaks. Erinevad Tartu rattapoed on niplitele proovinud erinevaid liime - ei ole abi. J-bend kodarad tõenäoliselt aitaks. Aga näiteks 420gr trail või 510gr DH pöidadega see probleem puudub - isegi samade/sarnaste kodaratega. 3a ei ole ükski kodar end sedasi pööranud. Probleem on kõige teravam newmen advanced sl xa 30 pöiaga - hea mugav ja tugev pöid, aga pidev teeninduses käimine väsitab.
Ma loodan, et berdid on rohkem "compliant" ja pikenevad/tõmbuvad kokku - selle asemel et kohe pöörlema asuda. Eks näis.
Teine kombo on Duke Lucky Jack SLS 3 30,5mm pöiad ja cx-ray'd. Oluliselt jäigem pöid - kodarate pööramist esineb vähem, aga sõit on ebameeldivalt jäik (harsh).
Ma siis tegingi nii, et lammutasin oma olemasolevad jooksud laiali ja ladusin berdi peale ümber. Tekib otsene võrdlusmoment.
Võib-olla ei muutu midagi. Sellest poleks ka midagi. Faktiline tõestus, et parem saab, mul puudub, sest ühtegi berd jooksu ma proovida pole veel saanud. Kellelgi ju ei ole

Ühesõnaga eks näis mis saab - nagu öeldakse.