Eimmz kirjutas:Miki-Hiir, kas ma väitsin vastupidist?
Ma lihtsalt täiendasin mitte ei vaielnud vastu.
Sihukeste tsainikute pärast ma enam Pirita rattateel trenni ei teegi ja kui teen, siis proovin marioni kombel 1,5 s?iduraja ulatuses tuiavatele rullitajatele ripsaka ära teha. Igale matsile ei viitsi loengut pidada ja neid p?mmpäid on seal liiga palju.tsainik kirjutas:Miki-Hiir- Tallinnas on ainult 2 kohta, kus rulluiskudega treenida saab, pirita ja kakumäe rattateedel. tõsirattureid on mõlemal teel treenimas haruharva.
oot-oot aga see jutt läheb ju juba teemasse "Jalgratturite suhtumine ...". Mõtle - sina oled rattaga ja jalakäija jala ja sina teed talle ripsekaid ja ise oled rahul. Muudame nüüd taustsüsteemi: sina oled ikka rattaga ja autojuht on autoga ja nüüd teeb tema sulle ripsekaid autoteel, mille kõrval on jalgrattatee olemas (nt. Pirita teel). Kas on mõnus või? Isiklikult olen selle poolt, et koha kätte näitamisega ei lähe asi paremaks. Kas näitad ise eeskuju või noomid mõistlikult eksijat aga mingid ripsekad küll olukorda paremaks ei muuda.tarts kirjutas:ja kui teen, siis proovin marioni kombel 1,5 s?iduraja ulatuses tuiavatele rullitajatele ripsaka ära teha. Igale matsile ei viitsi loengut pidada ja neid p?mmpäid on seal liiga palju.
Rullitaja - jalakäija? See kombinatsioon liigub tavaliselt kiirusega 20 km/h ja nagu juttu oli konkreetsemalt, et päris tihti 1,5 sõidurea laiuses. Paljud rullitajad ei laiuta, kuid laiajaid on siiski palju.sqber kirjutas:Mõtle - sina oled rattaga ja jalakäija jala ja sina teed talle ripsekaid ja ise oled rahul. Muudame nüüd taustsüsteemi: sina oled ikka rattaga ja autojuht on autoga ja nüüd teeb tema sulle ripsekaid autoteel, mille kõrval on jalgrattatee olemas (nt. Pirita teel). Kas on mõnus või? Isiklikult olen selle poolt, et koha kätte näitamisega ei lähe asi paremaks. Kas näitad ise eeskuju või noomid mõistlikult eksijat aga mingid ripsekad küll olukorda paremaks ei muuda.
No see osa ringteest on päris kitsas ja sageli tiheda liiklusega, ise seda tavaliselt vältida püüan. samas kas sa kunagi oled veoautoroolis istunud?profit4 kirjutas: Eriti räme on see nn Jüri ringtee mis jääb vana Viljandi mnt ja Pärnu mnt vahele. Veoauto juhid lausa võistlevad omavahel kes saab suurema napika teha möödudes jalgratturist.
Ise olen sellest lõigust loobunud - see on nii pagana kitsas, et kui ühele rekkale teine vastu tuleb siis ega tõesti jalgratturile enam ruumi ei jää - ise olen kruusa peale tõmmanud kui tagant rekka tuleb. Need napikad ei ole mõnusad - võtab ratta korralikult vibama kui rekka lähedalt mööda läheb ja ei tahaks kuskil haagiserataste all lõpetada, olgu siis õigus kellel tahes.profit4 kirjutas: Eriti räme on see nn Jüri ringtee mis jääb vana Viljandi mnt ja Pärnu mnt vahele. Veoauto juhid lausa võistlevad omavahel kes saab suurema napika teha möödudes jalgratturist.
Sõitsin ka sealt reede ülesse ja üks auto tuli tagurpidi alla. Irvitasin avalikult, mõeldes, et paras rullnoale, aga nüüd tegelt ikka väga häbi, sest olin mina ju samasugune rullnokk oma rattaga, kes mingeid mõttetuid liilusmärke ei vaata.ol kirjutas:Trepi tänava teetakistus on vahepeal omasoodu jalutamas käinud.
Veel üks auto ootab Martin Heinmetsa:marion kirjutas:See on nagu Martin Heinmetsa jaoks välja pandud :twisted:ol kirjutas:Autojuhtide suhtumisest. Opel ei ole auto!?
kuhu see molkus oma küna parkinud on? aadress vmt...jjanno kirjutas:Auto pargitud 100% rattateele. Pargib nõnna juba paar nädalat.
jJanno
Sõle 14, Tallinnveloman32 kirjutas:kuhu see molkus oma küna parkinud on? aadress vmt...
et siis relvastatud vändagänsterid?heix kirjutas:selliste kurikavendade vastu on vist kõigeparem abinõu teha relvaluba. las vehib oma kurikaga aga kui väiksekaliibrilise püstoli tagataskust välja võtad, vaevalt siis enam kurikaga tahtmist vehkida on
Ringteel olid ja auto tuli vasakult? Ringi keskelt? On ikka värdjaid!Carlitos kirjutas:Just praegu tulin rattaga sõitmast ja olin lähenemas ringteele, kui vaatasin, et üks auto tuleb vasakult. Teadsin, et mul on peatee, sest ma olin põhimõtteliselt juba ringteel, kui ta mu eest läbi tuhises - ülbed noored autojuhid. Värdjad sellised.
Ei saa aru Sinu jutust?! Ringil sõitjale tuleb Eestis teed anda! Seega - kui lähenesid ringteele, pidid ise Sina vasakult (ringilt) tulevale autole teed andma.Carlitos kirjutas:Just praegu tulin rattaga sõitmast ja olin lähenemas ringteele, kui vaatasin, et üks auto tuleb vasakult. Teadsin, et mul on peatee, sest ma olin põhimõtteliselt juba ringteel, kui ta mu eest läbi tuhises - ülbed noored autojuhid. Värdjad sellised.
kuidas saab ringile lähenejal eesõigus olla kui ringile lähenejale vaatab vastu äärmiselt ühemõtteline liiklusmärk - anna teed.siim_s kirjutas:eestis samamoodi, et by default on ringile lähenejal eesõigus, aga siiski on igal ringil ees anna teed märk, mis tähendab, et sisuliselt on ikkagi eestis ringil liiklejal eesõigus.
seletasin vist veidi kehvasti. by default all mõtlesin seda, et kui poleks ees märki ühtegi märki (nt "anna teed"), siis oleks eesõigus ringile lähenejal. enamasti aga on märgid ees, mistõttu ongi õigus ringil olijal - täpselt nii nagu sa ütled. vähemalt nii mulle 6-7 aastat tagasi autokoolis õpetati ja miskipärast on see seik eredalt meelde jäänud.erikr kirjutas:kuidas saab ringile lähenejal eesõigus olla kui ringile lähenejale vaatab vastu äärmiselt ühemõtteline liiklusmärk - anna teed.
ühel päeval te oma otsa leiate kui liikluseeskirja endale selgeks ei tee.
mul oli sama õpetaja kes siimulgi, meelde jäi ka samamoodisiim_s kirjutas:seletasin vist veidi kehvasti. by default all mõtlesin seda, et kui poleks ees märki ühtegi märki (nt "anna teed"), siis oleks eesõigus ringile lähenejal. enamasti aga on märgid ees, mistõttu ongi õigus ringil olijal - täpselt nii nagu sa ütled. vähemalt nii mulle 6-7 aastat tagasi autokoolis õpetati ja miskipärast on see seik eredalt meelde jäänud.erikr kirjutas:kuidas saab ringile lähenejal eesõigus olla kui ringile lähenejale vaatab vastu äärmiselt ühemõtteline liiklusmärk - anna teed.
ühel päeval te oma otsa leiate kui liikluseeskirja endale selgeks ei tee.
(http://www.ringtee.ee)Reeglina on Eestis teeandmiskohustus ringristmikul olijate suhtes. Seda tähistab enne ringristmikule sõitu märk "Anna teed". Aga nii Tallinnas kui ka Harjumaal on ringliiklusega ringristmikke, kus "Anna teed" märk puudub, mis tähendab, et kehtib "parema käe reegel". Kuid taolisi ringliiklusega ristmikke on vähe ning esinevad väikese liikluskoormusega kohtades.
NO WAY! vasaku käe reegel kehtib eesti vabariigis vaid merel. jah, see oleks parema käe reegel kui ringil liikuja peaks andma teed ringile pealetulijale. aga mina pole näinud eestis ühtegi ringi kus toimuks liiklus parema käe reegli järgi. kui sõidad ringile peale, näed alati märki anna teed. ja sinu asi on anda teed. raiuge endale pealuu sisse või nutke taga purunenud kiivrit või pealuud. simple as that.margus v kirjutas:Ringil liikuja PEAB andma teed-vasaku käe reegel!
Kui enne ringteed on märk Anna teed,no siis on hoopis teine lugu.
Seda õpetati tõesti autokoolis 1986 aastal,Vene ajal.
Sorryerikr kirjutas:NO WAY! vasaku käe reegel kehtib eesti vabariigis vaid merel. jah, see oleks parema käe reegel kui ringil liikuja peaks andma teed ringile pealetulijale. aga mina pole näinud eestis ühtegi ringi kus toimuks liiklus parema käe reegli järgi. kui sõidad ringile peale, näed alati märki anna teed. ja sinu asi on anda teed. raiuge endale pealuu sisse või nutke taga purunenud kiivrit või pealuud. simple as that.margus v kirjutas:Ringil liikuja PEAB andma teed-vasaku käe reegel!
EDIT: väidetakse, et on olemas ringid kus puuduvad liiklusmärgid. kui elu on kallis, mõtle valdavatele seaduspärasustele ja mitte oma õigusele. autojuht on ka inimene.
Mees ära jamaMati kirjutas:Ei no Erik, reläks. Las praktiseerivad katse-eksituse meetodit. Võib olla leidub esimene superman, kes mõne auto teelt välja sõidab. Siis teised ka teavad, ega seni ei pea seepärast ise "tanki" ronima.
erikr kirjutas:NO WAY! vasaku käe reegel kehtib eesti vabariigis vaid merel. jah, see oleks parema käe reegel kui ringil liikuja peaks andma teed ringile pealetulijale. aga mina pole näinud eestis ühtegi ringi kus toimuks liiklus parema käe reegli järgi. kui sõidad ringile peale, näed alati märki anna teed. ja sinu asi on anda teed. raiuge endale pealuu sisse või nutke taga purunenud kiivrit või pealuud. simple as that.margus v kirjutas:Ringil liikuja PEAB andma teed-vasaku käe reegel!
EDIT: väidetakse, et on olemas ringid kus puuduvad liiklusmärgid. kui elu on kallis, mõtle valdavatele seaduspärasustele ja mitte oma õigusele. autojuht on ka inimene.